zondag 13 maart 2016

Editie 6: Sri Lanka!

Op het aanrecht een enorme stapel kratjes waar het sop nog afdrupt, de afwasser draait met de laatste lading glaasjes en de droger piept dat de theedoeken klaar zijn. Kortom; een typische 'morning after'.... alweer een heerlijke editie van Couscous & Appelmoes. Ook typerend aan deze ochtenden is de brede lach op mijn gezicht. Waar moet ik beginnen met beschrijven hoe het was? Bij de gasten? Bij de lokatie? Bij het begin...

Corien, Fatima, Conny en Fatna op het bordes van ons pop-up restaurant


Nisha komt uit Sri Lanka en woont sinds een paar jaar in Noordwijkerhout. Hij is getrouwd met een Nederlandse vrouw en werkt bij Hotel Huis ter Duin als... kok. Dát is voor ons als kookclub natuurlijk al een cadeautje, want dat betekent dat er in de keuken maar één de baas is, en dat brengt rust.

De boodschappen halen we dit keer vooral bij de Lidl, natuurlijk bij Mabroek in Leiden  want we kopen halal vlees; kip dit keer. Bovendien hebben ze daar 12 literpakken kokosmelk op de plank staan, mooie flespompoenen en de grote hoeveelheden verse koriander die op  het lijstje staan. Nieuw is voor ons de Tropical Toko om de hoek, op de Lammerenmarkt. Daar scoren we de juiste papperdams en pittige pepertjes.Corrie en Carry zijn onze kokkies dit keer en samen met Couscoussers Fatna, Fatima en Fokelien maken ze deze aflevering vooral veel vegetarische gerechten. Als ze na een paar uur hard werken met al het eten aankomen in het pop-up restaurant nemen ze een wolk aan fantastische geuren met zich mee.  Een voorgerecht van gewokte kool-salade en een gefrituurde hartige donut... drie verschillende curry's met rijst als hoofdgerecht, een heerlijk toetje, caramelpudding met een topping van sugo.... Overheerlijk, de borden kwamen nagenoeg schoongelikt van tafel.
De locatie van het restaurant was een lang gekoesterde wens; namelijk het gemeentehuis van Noordwijkerhout. We gingen echt op sjiek dit keer; dankzij de 'kurkuma-kleurige' tafellakens die we van Gert-Jan kregen, dankzij de stoelrokken die we leenden van Fatna's zus.... Papieren vlindertjes op tafel en de lange gang tussen raadszaal en trouwzaal werd een top-restaurantje.


Gasten uit de Zilk, van het Langeveld, wat entourage uit Lisse, we hadden prinselijk bezoek en de burgervader at mee... Ons gezelschap was gemêleerd, precies zoals we het graag zien. Nieuw, maar absoluut voor herhaling vatbaar was het 'changement'. Na iedere gang werden de gasten verzocht om toch vooral naast iemand ánders te gaan zitten. Het leidde in die paar uurtjes tot bijzondere gesprekken en ontmoetingen.Kortom: in het afgelopen jaar hebben ruim 150 mensen bij ons gegeten. Wij gaan graag nog even door op de ingeslagen weg. Denkt u na het lezen van dit relaas: daar moet ik ook eens bij zijn; hou deze website dan in de gaten. Binnenkort bepalen we de datum van ons volgend diner en u bent van harte welkom.

INSCHRIJVEN* KAN PAS NA DE BEKENDMAKING VAN DE DATUM 
OP DEZE SITE EN FACEBOOK! 

*Dat komt misschien wat onaardig over, maar als we iedereen op willekeurige moment laten aanmelden raken we binnen de kortste keren het overzicht kwijt. En laat er nou niemand binnen onze club zijn die gek is op administreren, wij vinden koken en samen eten veel leuker ;)Geen opmerkingen:

Een reactie posten