maandag 7 september 2015

De tweede ronde.....

... was nèt zo leuk als de eerste! Afgelopen zaterdag beleefde deze bijzondere kook- en eetclub haar tweede editie. En wat hebben we weer een toffe avond gehad! Om 11 uur 'sochtends verzamelden de kokkies in de Xout aan de Viaductweg.

Nour, Sylva, Fatima en Sihem... onze chefs!Fokelien, Fatna en Fatima assisteerden onze 'chefs voor een dag': Nour, Sihem, Fatima en Sylva. Vier vrouwen uit verschillende delen van Syrië die allemaal met hun gezin in Noordwijkerhout wonen. Loes had zich via deze site opgegeven om 'kokkie'  te mogen zijn. Vers lamsvlees, ongelofelijke hoeveelheden platte peterselie, vijf soorten noten, zakken vol groenten om te vullen.... we hadden het allemaal al voor ze ingeslagen en al snel sloeg de damp tegen de ramen en snorde de vleesmolen
braaf....

Ondertussen begonnen Sanne en Marian aan het schuiven met tafels in ons pop-up restaurant. We mochten dit keer ons restaurant opbouwen in de brandweerkazerne, super! Met de hulp van Marijne en Conny toverden we de ruimte al snel om tot een sfeervolle ontmoetingsplek. Serviesgoed, bestek, karaffen, schalen... auto's vol sjouwden we naar de Herenweg. Om vijf uur mochten we het eten op komen halen in Xout, snel daar de boel aan kant gemaakt en héél voorzichtig met al het heerlijke eten en prachtige baksels zetten we koers naar het restaurant.

Conny, Fatna, Loes, Fatima, Sanne, Fatima, Sihem, Sylva, Fokelien, Nour en Marijne

Strak om zes uur was alles klaar. Nog even een toast met het team en daar waren de eerste gasten al. Geweldig, hoe enthousiast en nieuwsgierig iedereen arriveerde. Handjes schudden, een korte uitleg, kennismaken en daar gingen we! Couscous en Appelmoes II.....

En nu... de afwas is gedaan, een enkele snijplank moet nog naar het goede huis terug, de tafelkleden liggen weer in de kast... Met een grote glimlach op ons gezicht beginnen we aan de nieuwe werkweek. Het was wéér geweldig. Heb je na alle verhalen op Facebook, ons verslag hier en de foto's het idee dat je iets hebt gemist? Klopt!! Maar geen paniek: Volgende week pakken we onze agenda's weer. We houden het tempo hoog, ergens op een zaterdag begin november gaat het gebeuren... de derde editie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten