maandag 25 september 2017

Chef 10... Guatemala!




Si! Dat was nog eens een interessante aflevering!! 
Afgelopen zaterdag was Nina Koch onze chef. En dus mochten wij op avontuur in de Guatemalteekse keuken... Nina kwam door de liefde naar Noordwijkerhout en woont hier alweer een aantal jaren. Toen wij haar vroegen onze 
chef-voor-1-dag te worden was zij direct enthousiast. Maar, zo vertelde zij ons bezorgd, lang niet alles wat ze wilde gebruiken is hier verkrijgbaar...



Nu zijn we bij Couscous & Appelmoes intussen wel wat gewend, we hebben inmiddels een hele stoet aan bijzondere winkels in ons adresboek. Dus vonden we wél de superzure tomatillo's (familie van de ananaskers, maar dan groen), die een essentieel onderdeel bleken van de groene saus voor bij de kip. En we vonden óók de 'Rosa de Jamaica' (hibiscus) in thee-vorm. Nina brouwde daar, met veel kaneel en suiker de welkomstlimonade van. Geserveerd in een plastic zakje-met-een-rietje, want zo hoort dat in Guatemala. 

Het menu zag er als volgt uit: 

Welkomstlimonade 
Agua de rosa de Jamaica

Zwarte Bonensoep (met zelfgebakken tortilla's)
Sopa Frijoles

Kip in groene saus met rijst (...en tortilla's)
Jocon con arroz

rijstepap
Arroz con leche

Marrokkaanse thee met een koekje
Champurradas





Ondertussen had het pop-up team het terras van het TaalLokaal omgetoverd tot een heerlijk buiten restaurant. In de zon, met de muziek en een koude cerveza werd het een zomeravond om niet snel te vergeten. 

Een avond waar onze geweldige kokkie Yolande van Trier zéker nog aan terug denkt vanwege de spierpijn in haar armen en handen; wat kan die meid deeg kneden!! De avond waarop Corien leerde om 'hoge thee' te schenken, we aten kip in een saus van bosui/paprika/tomaat/tomatillo's  en bossen koriander... en het was alwéér een avond met lange tafels vol lieve gasten... 

Zucht.

Er is echt geen leukere kook- en eetclub dan deze!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten